söndag 21 mars 2010

Våren är här med ömsom sol ömsom snö...


Det här är mitt familjesmycke med lödda berlocker. Det är lite meckigt att få det snyggt, men med lite övning kan det ju bara bli bättre... I den ena berlocken är det en bild på sonen som 2-åring med en blomma på baksidan. I den andra är det min mamma när hon var liten på ena sidan och min morfar på den andra sidan. Otroligt roligt, men tidskrävande.

Har blandat lite ny olja. Ny är barnoljan och morotsoljan.
Har för första vintern i mannaminne inte torkat ut på benen. Har använt mig av mina egna oljor hela vintern. De innehåller bara naturliga ingredienser och oljorna är vegetabiliska, ingen mineralolja.
Barnoljan innehåller bl a Sheasmörolja, vilket gör den lätta att stryka ut på en liten bebis, den är lite "fetare". Morotsoljan innehåller förutom de vegetabiliska oljorna, Karotin och morotextrakt, vilket ger en aning färg.
Torkade en hel del ringblommor i höstas och har nu satt en ny sats ringblomsolja. Den använder jag till min ringblomssalva som funkar på självsprickor, torra och nariga händer/fötter.
Ett par beställda pulsvärmare som jag stickat färdig i helgen.
Hur går det då med mina frön? Nåja, sådär får man väl säga. Gurkorna och tomaterna har kommit upp. Det är snart dags att plantera om dem i nya krukor. Riddarsporren och Aklejan är lite segare, men de ser ut att vara på väg.


2 kommentarer:

 1. Vad fantastiskt att du gör din egen kroppsolja, inspirerande :)

  SvaraRadera
 2. Hallojsan!!

  Jag förstod att det var ett skämt ;)..annars hade jag inte erbjudigt mig..hihi..

  Gör du oljor nu också!! Häftigt!...naturligt och bra!
  Ja du övning ger färdighet!..ser fina ut berlockerna!!

  Kramis Sanne!!

  SvaraRadera

Det vore trevligt om du vill lämna en kommentar, det är alltid roligt att se vilka som varit här! Har du ingen blogg kan du klicka på alternativet "anonym".
Mervi