lördag 12 juni 2010

Aklejor och annat i trädgården just nu

Ett litet inlägg om min favoritblomma. Den sprider sig och dyker upp litet här och var och jag har inte hjärta att ta bort dem...Irisen är inte heller dum och syrenen som blommar så himla vackert just nu. Eller rättare sagt, just nu blommar det så fantastiskt överallt i trädgården och man bara njuter!

Vår syren som jag älskar. Den växte bland en massa rosenbuskar, berberis och annat taggit som vi har rivit bort. Nu är det endast syrenen kvar av det som fanns här bakom huset, när vi flyttade hit.
Köpte en vallmo på Åsby trädgård, nu blommar den så vackert!
Här är slanggurkan (Futura) på gång, snart kan vi äta massor av gurka. De söta goda Green grape tomaterna som syns här är också på gång. Så jag lyckades få till plantorna jag planterade tidigt i våras. Nu väntar vi ivrigt på skörden. Jag har även en brunaktig tomat och en som kommer att bli orange, de har jag inte smakat på, så vi får se om de är goda...
Gardener's delight är en underbart god röd tomat.

3 kommentarer:

  1. Den där översta aklejan ser ju underbar ut, är den vildsådd måntro? De ändrar väl färg när de självsår sig eller? Mycket fint du har!

    SvaraRadera
  2. Underbart! :-) Man blir så glad av alla härliga färger!

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är det underbart med allt som blommar och i olika färger? Njuter för fullt just nu. Ja, jag tror att den översta aklejan är vildsådd, det är i alla fall ingen jag planterat... Hade en gul akleja där från början... Synd att den inte är kvar, den var så vacker.

    SvaraRadera

Det vore trevligt om du vill lämna en kommentar, det är alltid roligt att se vilka som varit här! Har du ingen blogg kan du klicka på alternativet "anonym".
Mervi