fredag 7 juni 2013

Jodå, än är det liv i gumman...

Om det nu är så att någon fortfarande kikar in här, då och då, kan jag nu meddela att jag är vid liv. Men livet kommer ibland emellan och kreativiteten på nya smycken är så där just nu...

Hämtar kraft i virkningen som är väldigt aktiv just nu... Tack vare en del andra bloggare, ska väl ärligt erkännas!
Få se nu, först är det Malinean som ska äras, för att hon fått mig att upptäcka döskallesjalen. Hur rolig som helst att virka och lite "tuffare" än den vanliga spindelsjalen. Mönstret finns i flera varianter, men jag valde Camillas livsstil, eftersom ögonen på skallen virkas i ett och inte separat, men den som äras bör tror jag är Kungen och Majkis som "gjort" mönstret. Eller så har jag helt fel och då är det någon annan som bör äras!!
Det här är i alla fall min vita sjal, den röda gick till syrran... Hann inte ens fota den :/
Jag har valt att virka en enkel picotkant runt sjalen.
 
Har hon inga smycken gjort, då?!
Jomen, jag har fixat till några studentsmycken i olika varianter.
Vita sötvattenpärlor och stansade brickor.
 
 
Ett "barnbarns" smycke har jag också hunnit med.
Sitter nu och klurar på smycken som en kollega ska få när hon slutar, få se vad det blir...
 
Nu har ju äntligen sommaren kommit, så jag sitter hellre utomhus än i verksta'n. Här kommer ett axplock från försommarens bilder.
 
Min absoluta favorit bland trädgårdsblommor, Akleja. Så en variant och en annan kan dyka upp var som helst i trädgården. Gillar blommans "opålitlighet".

 
Våran Rebecka som vattnar och vattnar i dammen. Den vackra röda blomman fick jag av mina kollegor, när vi hade vår sista biblioteksträff för våren hemma hos mig.
(Har redan glömt vad den heter...hrm)

 
Rhododendron, behöver mer sägas? De tar lite stryk dessa vintrar som är kalla, men en och annan blomma förgyller den med trots allt.

 
Denna pion är vit. Tro mig. Hmm. Kan det vara så att de vita pionerna inte är helt vita? För nog är den svagt rosa i kanterna..? Köpte den förra året som vit och den har redan en blomma i år. Underbart!

 
Slutligen, växthuset. Fylld med tomater och gurka och pelargonskotten för i år. De har inte kommit lika långt som de brukar så här års. De som skymtas till vänster är köpta plantor. Maken är för otålig och tror att våra inte kommer ;)
 
 
 

1 kommentar:

  1. Det är en och annan som kikar in för att se vad du gör :) Döskallesjalen var ju läcker tycker jag!

    SvaraRadera

Det vore trevligt om du vill lämna en kommentar, det är alltid roligt att se vilka som varit här! Har du ingen blogg kan du klicka på alternativet "anonym".
Mervi