torsdag 5 augusti 2010

Trädgården vecka 31

Jaha, så här ser gurkor och tomater ut nu. Har ätit massor av Gardeners Delight och Green grape. En ny favorit i år är definitivt Sungold, en orange tomat som är supersöt. Den ska vi ha nästa år! Gurkorna har en liten paus, men det ser ut som det kommer några fler snart!
 
Haha, det blir i alla fall en paprika som hinner bli röd. Det är ca 16 st paprikor på denna lilla buske. Hoppas att de hinner mogna innan kylan kommer.


Har även i år sått ringblommor, de till vänster är vanliga Calendula Officinalis som jag gör ringblomssalva på och de till höger är en ny variant, Pink surprise. De är svagt rosa i ytterkanterna, fantastiskt tjusiga. Har även Indian Prince som självsått sig, så den har redan blommat ut.
Nu när syrenträdet har blommat klart, klättrar en klematis upp i kronan och blommar så vackert. Tror att det är den vanliga sorten, Jack någonting. Fått av mor.

Här är en vacker blomma som jag inte har en aning om vad det är för något. Tog frön förra året av just den här sorten och har tydligen blandat ihop påsarna, hoppsan, för det stod Petunia på påsen... Även solen har fläckar.

2 kommentarer:

 1. Hallojsan vännen!

  Så det växer hos er..Kul!..Har fått två gurkor ;)..på friland då jag inte har växthus..smarrigt..gick åt i ett naffs..
  Kul att ha en massa olika tomater..jag har en sort. också dem på friland..inga röda än..får bli "Stekta, gröna tomater" sen då..haha..

  Sommaren har bara rusat fram ..börjar jobba på onsdag igen..som alltid känns det för tidigt..
  Jag hoppas att vi kan få till det och träffas och skvallra lite ngn dag..vore så kul!!

  Ha det gott ! Kraaaam Sanne

  SvaraRadera
 2. Åh vilken härlig sensommarträdgård du har! Tänk att själv kunna plocka en massa grönsaker till en härlig sallad. Är lite nyfiken på ringblomssalvan du gör. Hur görs den? Kan tänka mig att det är ett toppen naturläkemedel.

  SvaraRadera

Det vore trevligt om du vill lämna en kommentar, det är alltid roligt att se vilka som varit här! Har du ingen blogg kan du klicka på alternativet "anonym".
Mervi